torstai 4. syyskuuta 2014

4.9. Kiinalainen keittiö

Kiinalainen Keittiö, Honda Sensei

Kiinalainen vesimeloni, lumirapu-kananmunakastikkeella
Jauheliha-papupaistos.

Kiinalaisen ruoan opetuskeittiö oli mielenkiintoinen.  Työskentelypisteet ja laitteisto olivat sellaisia, joita emme olleet aiemmin nähneet. Esim. kaasulla toimiva pekingin ankka uuni, höyrystin... 
Kaikki laitteet toimivat kaasulla. Professori Honda oli karismaattinen, asiansa osaava, taidokas opettaja.
Hänen tunnilla oltiin hiiren hiljaa.
Tunti alkoi jälleen demolla.
Keittiössä vauhti on mieletön. Kova on halu saada nopeasti ruoat tehtyä. Kaksi assistenttia pyörii ympäri keittötä neuvomassa ja lyömässä tahtia.
Honda Sensei valmistelee seuraavaa demoa ja on uppoutuneena makumaailmansa.
Kun opiskelijat olivat saaneet ruoat valmiiksi, he veivät pienen maistelu annoksen Honda senseille, joka antoi rakentavaa palautetta. Honda sensei teki vielä maistiaisen koko ryhmälle. Ylikypsää, keitettyä, marinoitua ja höyrytettyä luutonta siankylkeä kiinalaisella viinietikka-siirapilla. Tämä nautittiin höyrytetyn perhosen muotoisen leipäsen välissä, lisäkkeen japanin paksoi. 
Mahtava maku  kokemus!! Oli taas hieno päivä.
Niskala- sapporo vaikenee, sayonara...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti